Windows Több-felhasználós Licenszelés

Egy Operációs Rendszer, Több Felhasználó Általi Eléréséhez, Windows Szerver Licenszelésre Van Szükség

Licensz1

Több-felhasználós Operációs Rendszer: Egyszerre több interaktív felhasználó osztozik egyetlen operációs rendszeren

Azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknél egyszerre több interaktív felhasználó osztozik egyetlen operációs rendszeren, sztenderd Microsoft Windows Szerver licenszelés használható. Ez azt jelenti, hogy a megosztott kiszolgáló számítógépen (vagy virtuális gépen) Microsoft Windows Szerver operációs rendszer fut.

Emellett egy Microsoft Windows Szerver Kliens Hozzáférési Licenszre (WS CAL) és egy Microsoft Távoli Asztal Karbantartó Kliens Hozzáférési Licenszre (RDS CAL – régebbi nevén Microsoft Terminál Karbantartó Kliens Hozzáférési Licensz vagy TS CAL) van szüksége minden végfelhasználónak vagy eszköznek, amely a Windows Szerverhez hozzáfér (és a kiszolgáló számítógépnek, ha az felhasználó állomásként van használatban).

Ezen túl, a Microsoft Windows Többpontos Szervere is használható, és a fent listázottak helyett Windows Többpontos Szerver CAL (WMS CAL) szükséges minden hozzáférő eszköznek (és a kiszolgáló számítógépnek, ha az felhasználó állomásként van használatban). (1) A diagram egy 5 felhasználó által megosztva használt, Windows Többpontos Szervert futtató számítógép példáját mutatja.

További információért a Microsoft több-felhasználós licenszelésről, kérjük látogassa meg a következő címet: “Windows Kliens és Szerver Operációs Rendszerek Licenszelése, Több-felhasználós Esetekben”

Alkalmazható NComputing Termékek: L-szériaM-szériaX-szériavSpace Kliens

Támogatott Operációs Rendszerek: Windows Szerver 2012(2), Windows Szerver 2008 R2, Windows Szerver 2003 R2(3), Windows Többpontos Szerver 2012(2), Windows Többpontos Szerver 2011

1 Keresse fel a  Tudástárat az aktuális operációs rendszer támogatási információkért.

2 Kivéve X-széria

3 Kivéve M-széria vagy vSpace Kliens


 

1:1 Virtuális Asztal Infrastruktúra Használati Modell

Licensz2

1:1 Virtuális Asztal Infrastruktúra (VDI): Egy felhasználó hozzáfér egy szerver által kiszolgált operációs rendszer virtuális munkafelületéhez

Olyan környezetekben, ahol egy távoli hozzáférési eszköz egy kiszolgáló gépen futó, virtuális Microsoft kliens operációs rendszeréhez (mint a Microsoft Windows XP, Windows 7 vagy Windows 8) csatlakozik, más Microsoft licenszelési eljárás alkalmazható.

Az elsődleges közelítés az operációs rendszer licenszeléshez ebben az esetben, a Microsoft Windows Virtuális Asztali Hozzáférés (VDA) licenszelés használata. Ez a VDA licenszelési megközelítés PC-k, hozzáférési eszközök és vékonykliensek számára is elérhető – melyek közül az utóbbi NComputing hozzáférési eszközöknél használható. A vékonykliensek VDA licenszeléséhez évente kell a licenszre feliratkozni, a Microsoft Volume Licensing oldalon. A virtuális gépek közvetlenül a hypervisor vagy a gép virtualizációs szoftveren, mint a Microsoft Windows Szerver operációs rendszeren futó Microsoft Hyper-V futtathatóak.

Nem használható virtualizáció, többszörösítés vagy rövidtávú licensz átruházás a szükséges licenszek számának csökkentése érdekében.

Olyan Windows kliens operációs rendszerek, mint a Microsoft Windows 8, hozzátartozó virtuális gép technológiákkal licenszelési információiért keresse a következő hivatkozást: “Windows Asztali Operációs Rendszerek Virtuális Gépekhez”. Vegye figyelembe, hogy minden esetben a Windows verzió licensz és az NComputing vSpace EULA feltételei szabályozzák jogait és kötelezettségeit a modellek használata közben.

Alkalmazható NComputing Termékek: L-szériaM-szériaX-szériavSpace Kliens

Támogatott Operációs Rendszerek: Windows Szerver 2012, Windows Szerver 2008 R2, Windows Szerver 2003 R2, Windows Többpontos Szerver 2012, Windows Többpontos Szerver 2011

VDA licenszeket használó támogatott operációs rendszerek, hozzáférési pontokhoz:(1) Windows 8,(2) Windows 7, Windows XP (3)

A használat feltételei ebben az esetben, a Microsoft Windows kliens operációs rendszer licensz feltételek alapján alakulnak.

1 Aktuális operációs rendszer támogatási információkért, keresse fel a Tudástárat.

2 Kivéve X-széria

3 Kivéve M-széria vagy vSpace Kliens


 

Asztal és Laptop Fejlesztések

Az NComputing technológiája sokféle felhasználói konfigurációt tesz lehetővé. Például, az NComputing rendszereket digitális kijelző-rendszerek és multi-monitor munkaállomások létrehozására is használhatja. Ezen felül többféle távoli hozzáférési konfigurációt engedélyezhet, annak érdekében, hogy egy felhasználó egy vagy több géphez is hozzáférjen, egy vagy több helyről – a teljes hozzáférési rugalmasságért. Az ilyen egy felhasználós alkalmazásoknál, a Microsoft kliens operációs rendszerek (Windows XP, Windows 7, Windows 8) használata ajánlott. Vegye figyelembe, hogy minden esetben a Windows verzió licensz és az NComputing vSpace EULA feltételei szabályozzák jogait és kötelezettségeit a modellek használata közben.

Ezeknél a példáknál, olyan Microsoft kliens operációs rendszerek (Windows XP, 7, 8) használhatóak. A számítógépen szerver operációs rendszerek is alkalmazhatóak. Vegye figyelembe, hogy minden esetben a Windows verzió licensz és az NComputing vSpace EULA feltételei szabályozzák jogait és kötelezettségeit a modellek használata közben.

Digitális Kijelzőrendszerek

Licensz3

Digitális Kijelzőrendszerek: Több tükrözött vagy független kijelző, egy egyedüli felhasználó által használt, egyedüli rendszer által működtetve

Ahol egy számítógépet, egy felhasználó használ, az NComputing termékei, az információk több képernyőn való megjelenítésére is használhatóak. Ebben az esetben a képernyők csak megjelenítésre használhatóak, nem lehet billentyűzetet vagy egeret csatlakoztatni az interaktív használat érdekében. A képernyőkön megjelenő információk megegyezhetnek vagy akár különbözhetnek is. A kijelzőket egymás mellé is elhelyezhetjük (pl. videófal konfiguráció, mint a reptéri kijelzők) vagy egymástól távolabb, egy szervezet lefedésével is elhelyezhetjük őket (pl. napi ebéd menü kijelzése).

Alkalmazható NComputing Termékek: L-szériaM-szériaX-szériavSpace Kliens

Windows Kliens Operációs Rendszer: Windows 8(1), Windows 7, Windows XP(2)

1 Kivéve X-széria

2 Kivéve M-széria vagy vSpace Kliens


 

Több-kijelzős Állomások

Licensz4

Több-kijelzős Rendszerek: A kijelzők ugyanazt vagy különböző információt jelenítenek meg

Ha egy számítógépet, egy felhasználó használ, az NComputing termékei alkalmazhatóak több monitorral való egyidejű interakcióhoz. Minden monitor ugyanazt az információt jelenítheti meg (tükörmód) vagy mind különböző információt mutathat, hogy kiterjesztve láthassuk a munkafelületet. Minden esetben az egyedüli felhasználó léphet interakcióba a monitorral, egy billentyűzet és egy egér segítségével. Mindkét példában az olyan Microsoft kliens operációs rendszere, mint a Windows XP, Windows Vista vagy Windows 8, használhatóak a számítógépen.

Alkalmazható NComputing Termékek: L-szériaM-szériaX-szériavSpace Kliens

Windows Kliens Operációs Rendszer: Windows 8(1), Windows 7, Windows XP(2)

1 Kivéve X-széria

2 Kivéve M-széria vagy vSpace Kliens


 

Egy vagy Több Kiszolgáló Távoli Elérése

Licensz5

Távoli Elérés: Egy felhasználó hozzáfér egy számítógéphez, egy távoli kapcsolaton keresztül, egy hozzáférési eszközről

Ebben az esetben, egy elsődleges felhasználó fér hozzá egy számítógéphez, egy távoli kapcsolaton keresztül, egy NComputing hozzáférési eszközről. Az NComputing vSpace szoftvere engedélyezi a távoli eszközhöz való kapcsolódást. Ez a felhasználó az egyetlen, aki ekkor hozzáfér a számítógéphez. A felhasználó kiterjesztheti ezt, annak érdekében, hogy engedélyezze a hozzáférést több kiszolgáló számára egy helyről, amelynél minden kiszolgáló licenszelése biztosítva van, és a felhasználó az elsődleges felhasználója minden kiszolgáló eszköznek.

Alkalmazható NComputing Termékek: L-szériaM-szériavSpace Kliens

Windows Kliens Operációs Rendszer: Windows 8, Windows 7, Windows XP(1)

1 Kivéve M-széria vagy vSpace Kliens


 

Egy-felhasználós Elérés, Több Helyről

Licensz6

Egy felhasználó, Több helyszín: Egy NComputing szoftvert futtató számítógép, több helyszínről, egyszerre egy felhasználó által elérve

Egy olyan számítógép, amelyen NComputing vSpace fut, hozzáférhető több helyről is, egyszerre egy felhasználó számára. Például, egy elsődleges felhasználó szeretne elérni egy munkamenetet otthoni számítógépén, több távoli elérésű eszközről, különböző helyszínekről otthonában (pl. konyha, nappali). Minden helyszín különböző beállításokkal bírhat, a helyen lévő adott eszközzel társulva (pl. különböző kijelző felbontás, betűméret, stb.). Más felhasználók hozzáférhetnek munkamenetükhöz bármely eszközről, amely NComputing technológiával van ellátva, ha a távoli eszköz is rendelkezik külön licensszel, amellyel a kliens operációs rendszer szoftver lefuthat. Egyszerre csak egy felhasználó rendelkezik licensszel ahhoz, hogy a kiszolgáló PC-vel interakcióba lépjen.

Alkalmazható NComputing Termékek: L-szériaM-szériavSpace Kliens

Windows Kliens Operációs Rendszer: Windows 8, Windows 7, Windows XP(1)

1 Kivéve M-széria vagy vSpace Kliens


Gyakran Ismételt Kérdések

K: Mi lenne a megfelelő MS operációs rendszer termék számomra licenszelési és használati szempontból, egy több-felhasználós rendszerhez, amely NComputing termékekkel működik?

V: A Microsoft Windows Szerver termékek azok az operációs rendszerek, amelyeket a Microsoft több felhasználó egyidejű munkamenetének feldolgozására licenszel, tervez és támogat. Továbbá megfelelő számú Microsoft operációs rendszer és kliens hozzáférési licenszet kell birtokolnia, a szervert használó felhasználók/eszközök mennyiségének megfelelően. Kérem látogassa meg az NComputing tudástárát a www.ncomputing.com/support oldalon, további operációs rendszer kompatibilitási információkért.

K: Windows 7, Windows 8 vagy bármely más Microsoft kliens operációs rendszer termék futtatásával engedélyezhető-e egyszerre több felhasználó hozzáférése az operációs rendszer szoftverhez, és annak használatba vétele?

V: Nem, ez nem engedélyezett. Helyette olyan operációs rendszer szoftvert kellene vennie és futtatnia, amely a szükségleteinek megfelel. Továbbá megfelelő számú Microsoft operációs rendszer és kliens hozzáférési licenszet kell birtokolnia, a szervert használó felhasználók/eszközök mennyiségének megfelelően. Egyedül a Microsoft Windows Szerver szoftver licenszelt, tervezett és támogatott a Microsoft által, több egyidejű munkamenetet folytató felhasználó részére.