macherCégünk február hónapban a MACHER Gépészeti és Elektronikai Korlátolt Felelősségű Társaság vendégszeretetét és működését ismerhette meg. Illetve azt, hogy a cég miként kapcsolódik az Ncomputing termékeinkhez. Interjúnkat a vállalat legifjabb vezetőjével, Péterrel készítettük el.


AS: Kedves Péter, örömünkre szolgál, hogy eljöhettünk ma ide, és megismerhettünk titeket, és az Ncomputinggal való kapcsolatotokat. Mondanál, kérlek pár szót a cégetekről az olvasóknak?

 

MP: Köszönöm, miénk a megtiszteltetés. A Macher Kft 1991-ben Székesfehérváron a Sóstó Ipari Parkban zöldmezős beruházásként alakult meg német-magyar vegyes vállalati formában. Telephelyének – ahol a gyártás is folyik – alapterülete 2000 m2. A speciális ipari elektronikai területen, Magyarországon és Nyugat-Európában ismert és elismert vállalat.

 

Fő tevékenységek: kábelkonfekcionálás, elektronikai fejlesztés, elektromechanikai szerelés.

 

 

m2

Mi főként a minőség irányába mozdultunk el. Ezért a nagy mennyiség helyett a minőségi termékek előállítására rendezkedtünk be. Ebben a katagóriában Nemzeti Minőség Díjat is nyertünk, sőt cégünk vezetője kiérdemelte a Nemzeti Minőség Díj Nagykövete címet!

 

A termékeink főbb felhasználási területei: orvos-diagnosztikai berendezések, repülőgépipar, érzékelő ipar, prémium kategóriájú autóipar, szabadidős berendezések és nyomdaipar.

A termékek 50 %-a hazai felhasználókhoz kerül, a legnagyobb export piac Németország.
További export piacok: Franciaország, Svájc, Dánia.

 

 

m3

AS: Hányan dolgoznak jelenleg a vállalatnál?

 

MP: Jelen pillanatban 90 fővel dolgozunk, teljes gőzzel. Körülbelül 20 fő dolgozik inproduktívan a termelésben és körülbelül 70 fő az, akik produktívan részt vesznek a munkafolyamatokban.

 

AS: Hogyan találkoztatok az Alphasonic Kft-vel és az Ncomputinggal?

 

MP: 2010-ben kaptam egy hírlevelet amelyben az Ncomputing eszközökkel felépített infrastruktúra használatát bemutató előadásra hívtak. Ez a rendezvény az Alphasonic Expo alatt került megrendezésre, amikor az Ncomputing eszközökön kívül más termékeket is közelről megismerhettünk!

 

Ekkor találkoztunk Bagi Tiborral, aki bemutatta nekünk az Ncomputing eszközök használatát, lehetőségeit, előnyeit. Már ekkor nagyon megtetszettek a termékek, és 2011 elején el is kezdtük használni az eszközöket. Először a Windows server 2003-mas rendszerrel kezdtünk, de ezzel még akadtak problémák.. Utána 2011 végén áttértünk Windows server 2008-as platformra és az új Ncomputing rendszer használatára, ami bebizonyította, hogy ezt a megoldást kerestük rég óta.

 

AS: Milyen problémára kerestetek/találtatok ezekkel az eszközökkel megoldást?

 

m4MP: Azért volt szükségünk újításra, mert egy rossz és elavult rendszerünk volt. Energia hatékony, környezetbarát megoldást kerestünk. Szerettük volna, ha a szoftverek liszenszelése is rendbe kerülne és lehetőleg költséghatékonyan.

 

Az AS 9100 szabvány bevezetése és auditálása előtt álltunk, amelynél az adatbiztonság kulcsfontosságú szerepet játszott. A vevői adatoknak tökéletes biztonságban kellett hogy legyenek! Mind az adatmegőrzést biztosítanunk kellett, mind pedig az adatlopást ki kellett küszöbölnünk. Ezen az auditon az informatikai rendszerünk hibapont nélkül ment át!

 

A régi rendszer hibája volt az is, hogy az egyes munkaállomásokat nagyon nehéz volt költöztetni, és ha új munkatárs érkezett a céghez, akkor ki kellett neki építeni az új helyet, ami azért eléggé költséges volt.

 

Rengeteget keresgéltem a megfelelő megoldás után, amikor is rátaláltam az Ncomputingra.

Így mára mobil lett a költöztetés is. Rendszerünk így a munkavégzés helyét is mobilizálta. A kollégák így képesek a vállalat falain kívülről is ugyanazon programokkal és adatokkal dolgozni mint az irodákban.

 

A régi felállásban rengeteg volt a forgó,kopó alkatrész, amíg most csak egy Ncomputing eszközre, egy billentyűzet-egér-és monitor kombóra van csak szükség.

Ami kiváló megoldást nyújt az Ncomputinggal; végre már nem hangosak az irodák, ami korábban azért zavarta a kollégákat a munkában.

Rengeteg helyről kértem be hasonló megoldásokra árat, de egy se volt közel sem olyan kedvező, mint az Ncomputing klienssé.

 

AS: Hány ilyen eszközt alkalmaztok jelenleg? Milyen más előnyökkel találkoztatok még?

 

MP: Jelen pillanatban 35 eszközt használunk, szerte a telephelyünkön. Egy-két laptop kivételével minden munkahely Ncomputing eszközzel dolgozik. Könnyű a használatuk, ezért szeretjük. Energiatakarékos, nincs sok kábel a munkaállomásokon, a költségünk most kb. a felére csökkent egy munkaállomás létrehozása és fenntartása esetén.

m5

Nem a rendszergazda életét akartuk ezzel a választással megkönnyíteni, de az tény, hogy jobb, egyszerűbb és gyorsabb a rendszerellenőrzés. Távolról is könnyedén tudjuk intézni a dolgokat, a karbantartás is pofon egyszerű így. Végre átlátható az egész.

 

AS: Ajánlanád-e másoknak az Ncomputingot?

 

m6MP: Már ajánlottam is. Nem is egy cégnek. Sokan érdeklődnek ezen eszközök után, főleg amikor elmeséljük, hogy mi hogyan alkalmazzuk őket és milyen nagymértékben, költséghatékonyan oldották meg a felmerülő problémáinkat. Szerintem, ebben van a jövő.

 

Mindig is rugalmasak szerettünk volna maradni, az informatikában pedig mindig találunk olyan eszközöket, amik megkönnyítik a mindennapi munkát, és innovatív megoldásokat kínálnak. Ezért vagyunk elégedettek az Ncomputinggal.

Úgy gondolom, hogy ez nagyon modern rendszer, és sokakat érdekelni fog a későbbiekben is.

 

AS: Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk és elmesélted ezeket nekünk! További sok sikert és fejlődést kívánunk!

MP: Mi köszönjük a lehetőséget.