“Azért választottam az NComputingot, mert hirtelen kellett egy költséghatékony, modern rendszer.”

 

Tóth Sebes Péter, az újhatvani Római Katolikus Általános Iskola informatika tanára, és egyben rendszergazdája készséggel állt rendelkezésünkre, hogy megossza velünk az NComputinggal kapcsolatos tapasztalatait. Az iskolában 12 munkaállomást alakítottak ki 3 db NComputing M300 és L300 használatával.

 

Alphasonic: Kedves Péter, köszönjük szépen, hogy megosztod velünk észrevételeidet az NComputing rendszerrel kapcsolatban. Mondanál pár szót arról, hogy milyen problémák megoldásában segített nektek az NComputing rendszere?

 

ujhatvan_4Tóth Sebes Péter: Hálózati segítségre volt szükségünk, illetve gépcsere történt az iskolában, viszont sokkal nagyobb anyagi beruházásra lett volna szükségünk ezek kialakításához, így keresnünk kellett egy költséghatékonyabb megoldást. Balogh – Reményi Tamás segítségével megismerkedtünk az NComputing rendszerével, amivel a felére tudtuk csökkenteni a beszerzési költségeket, és még a munkánkat is megkönnyítette.

 

Alphasonic: Miért választottad az NComputing rendszerét és milyen változásokat eredményezett a használata?

 

Tóth Sebes Péter: Azért választottam az NComputingot, mert hirtelen kellett egy költséghatékony, modern rendszer. Egy szerverről 12-13 munkaállomást tudunk működtetni az NComputing segítségével. A diákok nem vettek észre semmit a változásról, így zavartalanul folyhattak a tanórák is a teremben. A rendszer erőforrás igénye alacsony, energiatakarékos, amely nagyon fontos tényező volt a kiválasztásban. A licensszel kapcsolatban is sokkal könnyebb volt számunkra az NComputingot választani. Ezeken felül többféle operációs rendszerrel is dolgozhatok egyszerre, ami szintén egy nagy előnyt jelent számomra.

 

Alphasonic: Volt valamilyen fenntartásod a rendszerrel kapcsolatban, amiről kiderült, hogy nem kell tőle tartani?

 

ujhatvan_1Tóth Sebes Péter: Nagyon gyorsan kellett váltanunk, így nem volt sok időnk megismerni az NComputing rendszerét, így kicsit félve kezdtünk bele az egészbe. Természetesen Balog Reményi Tamás mindenben a segítségünkre volt, mutatott néhány referenciát, így meggyőzött minket a rendszer sikeres működéséről.

A rendszer kezelését kevesebb, mint egy óra alatt kellett elsajátítanom, ami nem volt kifejezetten nehéz, viszont még ismerkednem kell vele, és akad néhány kérdésem is, amiben Tamás segítségére bármikor számíthatok. A telepítés alkalmával találkoztunk néhány problémával, viszont minden nagyon hamar megoldódott. Alapvetően úgy gondolom, hogy egyszerű és megbízható az NComputing rendszere.

 

Alphasonic: Ajánlanád az NComputing rendszerét másoknak? Ha igen, akkor kinek, és milyen tulajdonságai miatt?

 

ujhatvan_2Tóth Sebes Péter: Igen, ajánlanám másoknak is, leginkább iskolák részére, mert mi nagyon meg vagyunk elégedve a rendszerrel. Leginkább a költséghatékonysága, energiatakarékossága, és egyszerű kezelése miatt ajánlanám. Megkönnyíti a munkánkat, ezen felül a diákok munkáját is könnyebben és gyorsabban tudom ellenőrizni, mint régen. A költségeink a felére csökkentek, mind a beszerzés, mind a fenntartás tekintetében, hiszen a meghibásodások minimálisra csökkentek. Azt gondolom, hogy ez egy innovatív technológia, amely sokak segítségére lehet a jövőben.

 

Alphasonic: Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk ezeket a hasznos információkat! További sok sikert és fejlődést kívánunk a jövőben!

 

Tóth Sebes Péter:Mi köszönjük a lehetőséget!