“Régen sokkal nehezebb volt a szerverek kezelése, több meghibásodás történt, ezáltal sokkal nagyobb anyagi beruházásra volt szükség az esetleges hibák kiküszöbölésére.”

 

A Borsosberényben található Szent Márton Katolikus Általános Iskolában immáron három éve működik az NComputing rendszer. Jelenleg 10+1 X550-es klienssel van felszerelve a számítástechnika terem, amelyet a fenntartó bővíteni kíván további L300-as kliensekkel. Interjúnkat Jardek Dániellel, az iskola matematika, fizika és informatika tanárával készítettük, aki szívesen elárulta nekünk, milyen tapasztalatai vannak az NComputing rendszerrel kapcsolatban.

borsosb

Alphasonic: Kedves Dániel, köszönjük, hogy megosztod velünk az NComputinggal kapcsolatos észrevételeidet, tapasztalataidat. Mondanál pár szót arról, hogy milyen problémák megoldásában segített Nektek ez az új, innovatív rendszer?

 

Jardek Dániel: Elsősorban az anyagi oldalára figyeltünk fel, ez volt az elsődlegesen megoldandó probléma, hiszen előtte egy elavult rendszerrel dolgoztunk, amellyel sokat bajlódtunk. Szükségünk volt egy energia- és költséghatékony megoldásra, és nagyon örülünk, hogy Balog Remény Tamás segítségével sikerült megismernünk az NComputing világát.

 

Alphasonic: Régen hogyan oldottátok meg ezeket a problémákat, és most miért választottátok az NComputing rendszerét?

 

Jardek Dániel: Régen sokkal nehezebb volt a szerverek kezelése, több meghibásodás történt, ezáltal sokkal nagyobb anyagi beruházásra volt szükség az esetleges hibák kiküszöbölésére.

Az NComputingot elég volt egyszer telepíteni, emellett egyszerű, könnyű kezelése miatt sokkal több időt tudunk megspórolni vele. Bekapcsolás után azonnal lehet használni, nem kell több percet várni az tanórák elején, illetve nem kell félnünk, hogy leáll a rendszer, nagyon biztonságosnak tartjuk. Könnyebben tudom ellenőrizni a diákok munkáját az informatika órák alatt, így a hatékonyabb oktatást is lehetővé teszi a rendszer, így nem csak a számítástechnikában, de az oktatás területén is fejlődés tapasztalható.

 

Alphasonic: Volt valamilyen fenntartásotok a rendszerrel kapcsolatban, amiről kiderült, hogy nem kell tőle tartani?

 

Jardek Dániel: Balog Reményi Tamással mindent megbeszéltünk a rendszer beépítése előtt, teljes körű információt kaptunk az NComputingról, így semmilyen kellemetlen meglepetés nem ért minket. Egyedül az Internet sávszélességet kellett megnövelnünk, hogy a rendszer tökéletesen működjön, hiszen a diákok számítógépeiről is elérhető az Internet. Ezen kívül semmilyen más beavatkozást nem kellett tennünk a rendszer beépítése előtt.

 

Alphasonic: Ajánlanád az NComputing rendszertét másoknak? Ha igen, akkor kinek és milyen tulajdonságai miatt?

 

Jardek Dániel: Mindenképpen ajánlanám másoknak is, sőt ez már meg is történt, hiszen számos környékbeli iskola informatikusa, számítástechnika tanára jött el hozzánk, és nézte meg, vagy próbálta ki a rendszert. Miután elmondtuk milyen pozitív hatásai vannak, mennyi időt, energiát, munkát és pénzt tudunk vele megspórolni, illetve mennyivel hatékonyabbá teszi az oktatásunkat, nagyon tetszett nekik, és ők is elkezdtek érdeklődni az NComputing iránt. Azt gondolom, hogy ez az innovatív, modern rendszer sokakat érdekelni fog a jövőben.

Alphasonic: Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezeket a hasznos információkat! További sok sikert és fejlődést kívánunk Nektek a jövőben!

 

Jardek Dániel: Mi köszönjük a lehetőséget, hogy megoszthattuk a tapasztalatainkat!